Το γλέντησαν με την ψυχή τους...


Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η συνεστίαση του Συλλόγου Στερεοελλαδιτών Σύρου «η Ρούμελη» στο Εστιατόριο - Ψαροταβέρνα «Ραφογιάννης» στην Αζόλιμνο το Σάββατο 29 Νοέμβρη.
Το αντάμωμα έδωσε την ευκαιρία στα μέλη και στους φίλους του συλλόγου, λίγο πριν τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, μέσα από τα τραγούδια και τους χορούς να ταξιδέψουν στα μονοπάτια της μουσικής μας παράδοσης, να επικοινωνήσουν, να ψυχαγωγηθούν και να ανταλλάξουν ευχές.
Ζούμε μια εποχή που η οικονομική κρίση μαστίζει το λαό μας και έχουμε ανάγκη από «ανάσες» που μας θωρακίζουν, προωθούν και διαχέουν στο κοινωνικό περίγυρο τις πολιτιστικές αξίες της παράδοσης του τόπου μας.
Είναι ανάγκη και πρέπει να καταφέρουμε να συνταιριάξουμε τις αξίες του παρελθόντος με τους νέους κώδικες αξιών του παρόντος. Να αποκτήσουμε και να διαμορφώσουμε μία ταυτότητα, που θα μπαίνει «ασπίδα» στην πολιτισμική αλλοτρίωση και να αποτελεί φραγή στην ομογενοποίηση των ηθών και των προτύπων, που προσπαθεί να επιβάλλει η νέα παγκοσμιοποιημένη - ισοπεδωτική τάξη των πραγμάτων.
http://cyclades24.gr/eleytheros-xronos/ekdiloseis/item/16374-to-glentisan-me-tin-psixi-tous-stereoeladites.html