Οι Στερεοελλαδίτες Σύρου βράβευσαν τους «Εργάτες της παράδοσης»



Γλέντησαν με την ψυχή τους, φίλοι και μέλη του συλλόγου Στερεοελλαδιτών Σύρου "η Ρούμελη" που πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο - Ψαροταβέρνα «Ραφογιάννης» στην Αζόλιμνο την Παρασκευή το βράδυ. Στην εκδήλωση βρέθηκε και αντιπροσωπεία του Λυκείου των Ελληνίδων Σύρου με την πρόεδρο του Λυκείου των Ελληνίδων Σύρου, κ. Χριστίνα Δενδρινού - Λιγοψυχάκη να δέχεται τιμητικό δίπλωμα εκ μέρους του συλλόγου, για τη συμπαράσταση και βοήθεια στην επίτευξη των σκοπών του συλλόγου. Στη συνέχεια απένειμαν τιμητική πλακέτα στον ακούραστο δάσκαλο και «υπηρέτη της παράδοσης» Νίκο Σολάρη για την ανιδιοτελή προσφορά του στο χορευτικό τμήμα του συλλόγου. Η πρόεδρος ευχαρίστησε το Νίκο Σολάρη, και ανέφερε ότι η ίδια έχει φυλαγμένο ένα χειρόγραφο πακετάκι του Νίκου, που  περιέχει χορούς και μουσικές της πατρίδας της, από τα πρώτα χρόνια που ήρθε στη Σύρο. Δεν θα μπορούσε να παραλείψει, ότι μέσα σε ένα χρόνο από τότε που  έχει αναλάβει  το χορευτικό τμήμα ο Νίκος Σολάρης, ο σύλλογος ανταποκρίθηκε επαρκώς σε αρκετές προσκλήσεις χορευτικών παραστάσεων. «Νίκο, αναγνωρίζουμε τη δουλειά που κάνεις τόσα χρόνια, κανείς δεν μπορεί να την αμφισβητήσει, σε χρειαζόμαστε δίπλα μας γιατί το έχουμε ανάγκη»
          Από την πλευρά του ο κ. Σολάρης δήλωσε: Με μεγάλη χαρά ανέλαβα το σύλλογο  και  θα το συνεχίσω, γιατί η παράδοση πρέπει να διαδοθεί παντού. Οι χοροί μας πρέπει να μείνουνε γιατί αυτό μας έχει μείνει, τουλάχιστον να χορεύουμε και να ξεχνάμε.
          Η πρόεδρος του συλλόγου Ελένη Τσιώλη – Καραντώνη ανέφερε ότι η δημιουργία του συλλόγου αποτελεί στήριγμα για τα μέλη του.¨ Τα μέλη του Δ.Σ προγραμματίζουν και με τη βοήθεια όλων και κόντρα στις συγκυρίες προσπαθούμε μέσα από συλλογικές δράσεις να ανταπεξέλθουμε στα προβλήματα της καθημερινότητας αυτή την δύσκολη εποχή που περνάμε όλοι μας. Εμείς οι Στερεοελλαδίτες που βρεθήκαμε στη Σύρα είτε επειδή το επιλέξαμε είτε επειδή το καθήκον μας καλούσε και αφήσαμε τα χωριά μας, τα σπίτια μας, τις οικογένειες μας, βρήκαμε φίλους και συμπαραστάτες. Είστε εσείς που μας τιμάτε απόψε με την παρουσία σας και άλλοι πολλοί συριανοί.¨
          Η συνέχεια του προγράμματος περιελάμβανε χορό με τους Στερεολλαδίτες της Σύρου να γλεντούν με την ψυχή τους μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.