Aνάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου συλλόγου Στερεοελλαδιτών


Μετά την εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Συλλόγου και τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, που διεξήχθηκαν την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Στερεοελλαδιτών Σύρου «η Ρούμελη» συνήλθε σε σώμα ως εξής:
Πρόεδρος: Τσιώλη –Καραντώνη Ελένη
Αντιπρόεδρος: Βελέντζας Νικόλαος
Γενικός Γραμματέας: Κούτρας Θέμης
Ειδικός Γραμματέας: Ντούρμα Αικατερίνη
Ταμίας: Χριστόπουλος Σπύρος
Εξελεγκτική Επιτροπή
Κούτρα Μαργαρίτα
Βήχος Γεώργιος
Παπαχαραλάμπους Λουκάς
Αναπληρωματικά μέλη
Για Δ.Σ
Θεοδοσίου Δημήτριος
Μεριάς Ηλίας
Για Ε.Ε
Γιαννούκος Ταξιάρχης
Ο Σύλλογος Στερεοελλαδιτών Σύρου «η Ρούμελη» δραστηριοποιείται την τελευταία διετία και προσπαθεί να προβάλλει όλα εκείνα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της γενέθλιας πατρίδας των τακτικών μελών του, που συνθέτουν την εικόνα της πολιτιστικής ταυτότητας, αναδεικνύουν την πολιτιστική κληρονομιά, τα ήθη, τα έθιμα, τις παραδόσεις αλλά  και τη σύγχρονη δημιουργία και παρέμβαση.
Σταχυολογώντας από τις πρόσφατες δράσεις του προηγούμενου Δ.Σ του συλλόγου αναφέρουμε :
·         Την έκδοση ημερολογίου με φωτογραφίες που απεικονίζουν φυσικές ομορφιές, τοπία, μνημεία, ανθρώπινες δημιουργίες και παρεμβάσεις από τη Στερεά Ελλάδα. Εικόνες, θύμησες, η ιδιαίτερη πατρίδα μας, οι ρίζες μας που μας κρατούν για να αγναντεύουμε από τα ξέφωτα της ψυχής μας, να ονειρευόμαστε και να ελπίζουμε¨(από το προλογικό σημείωμα). Επιλέχτηκαν αποσπάσματα από ποιήματα σύγχρονων δημιουργών για να συνοδεύσουν τις φωτογραφίες γιατί όπως λέει και ο ποιητής μας Γ. Σεφέρης ¨η ποίηση έχει τις ρίζες της στην ανθρώπινη ανάσα..¨ Το ημερολόγιο διατίθεται δωρεάν.
·         Την παρουσία αρκετών μελών και φίλων του συλλόγου μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δ.Σ και παρευρέθηκαν:
v     Στον εσπερινό και στην αρτοκλασία που ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β` τέλεσε στον Ι.Ν του Αγίου Αθανάσιου στη γραφική θέση "ΠΗΓΗ" της Άνω Σύρου στις 17 Ιανουαρίου.
v     Στην ετήσια χοροεσπερίδα και την κοπή της βασιλόπιτας που έγινε στη μουσική σκηνή ¨Μουσικών Δρώμενα¨ στις 18 Ιανουαρίου, που οι δεξιοτέχνες καλλιτέχνες Αντώνης Κονσολάκης, Αποστόλης Μάρης και Νίκος Ρούσσος κατάφεραν με το πλούσιο ρεπερτόριο παραδοσιακών και άλλων τραγουδιών να διασκεδάσουν τις παρέες των φίλων και μελών μας .
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα προσπαθήσει να υλοποιήσει τους στόχους που ήδη έχουν τεθεί, θα συνεχίσει  με δράσεις που θα συμβάλλουν στην πνευματική–κοινωνική-πολιτιστική και περιβαντολλογική αναβάθμιση του τόπου μας έχοντας πάντα ανοικτό  ένα παράθυρο διαλόγου και επικοινωνίας με όλους όσους πιστεύουν ότι μας αξίζει ένα καλύτερο παρόν και μέλλον.
Για το Δ.Σ
 Η Πρόεδρος                                      Ο Γραμματέας
                             Ελένη Τσιώλη-Καραντώνη                          Θέμης Κούτρας