Απόσπασμα από την εφημερίδα "ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ" 24/04/2012





ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ
20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012 ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δωρεάν υποστηρικτική διδασκαλία για μαθητές Δημοτικού από το Σύλλογο Στερεοελλαδιτών Σύρου
Αξιέπαινη πρωτοβουλία

 Σε μία εποχή όπου η δημόσια και δωρεάν παιδεία ακούγεται σαν... ανέκδοτο και όπου οι γονείς δυσκολεύονται ακόμα και να συντηρήσουν την οικογένειά τους, πόσο μάλλον να προσφέρουν επιπλέον στήριξη στην μόρφωση των παιδιών τους, κάποιες πρωτοβουλίες αξίζουν να επικροτούνται και να προβάλλονται.
Του
ΔΗΜΗΤΡΗ
ΖΟΛΩΤΑ

Σε μία τέτοια αξιέπαινη πρωτοβουλία προχωρά ο Σύλλογος Στερεοελλαδτών Σύρου “Η Ρούμελη”, που θα ξεκινήσει δωρεάν πρόγραμμα υποστηρικτικής διδασκαλίας για μαθητές του Δημοτικού.


Εκδήλωση ενδιαφέροντος μέχρι την Παρασκευή 23 Μαρτίου
Συγκεκριμένα, εκπαιδευτικοί που είναι μέλη του Συλλόγου θα πραγματοποιούν αυτά τα μαθήματα που στοχεύουν στην μαθημάτων του σχολικού προγράμματος, στη βελτίωση της επίδοσης των μαθητών και στην τόνωση της αυτοπεποίθησής τους.
Οι γονείς που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν τα παιδιά τους στο πρόγραμμα υποστηρικτικής διδασκαλίας, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με την υπεύθυνη του προγράμματος κα. Τσιώλη – Καραντώνη Ελένη μέχρι την Παρασκευή 23 Μαρτίου προκειμένου να καταρτιστούν άμεσα τα τμήματα. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6974373615 και 22810 86365 (απογευματινές ώρες 17:00-19:00).
Παραχώρηση χώρου από την Μητρόπολη Σύρου
Για να μπορέσει να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον,
απαιτείται και κάποιος χώρος για την πραγματοποίηση των μαθημάτων. Τη λύση έδωσε η Ιερά Μητρόπολη Σύρου και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Δωρόθεος προσωπικά, που παραχώρησαν την αίθουσα συνάξεως του Νηπιακού Κατηχητικού Σχολείου προκειμένου να γίνονται εκεί τα μαθήματα τις απογευματινές ώρες. Γι’ αυτή του την πρωτοβουλία, ο Σύλλογος ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιότατο.